## 110 年統測試題或答案確認說明

考科名稱	二技-共同科-英文
試題題號	15
	George still actively engages in learning and education to improve his
	performance, even though he is in his late sixties.
試題內容	(A) mental
(含選項)	(B) remote
	(C) scarce
	(D) vacant
公告答案	A
	1. 任何的學習與接受教育都需要健全的心智狀態(mental performance),尤其是年
	長者。
確認說明	2. 本題提到 engages in learning and education,提供足夠的線索判別 mental
	performance 為正解,其餘選項皆與這句子沒有直接關聯。正解為(A)。
	3. 故本題最適當答案為(A)。

考科名稱	二技-共同科-英文
試題題號	26
試題內容 (含選項)	Perhaps you have heard that drinking eight glasses of water per day is important for health. Water is one of the most important substances that humans need in order to live and grow26 enough water or other liquid is essential to good health. However, simply drinking eight glasses of water a day is not always helpful for everyone. Health experts indicate that seniors may need27 amount of water to help stay healthy28 average healthy adults, the elderly lose water faster. In addition, your water intake may depend on the type of29 that you follow. For instance, if you drink a lot of coffee or other caffeinated drinks, you will lose extra water30 an increase of urine. Also, if the food and drink you usually have tend to be salty, spicy, or sugary, you should increase your water intake by a little bit.  (A) Being taken in  (B) Having taken in  (C) Take in  (D) Taken in
公告答案	В
確認說明	1enough water or other liquid is essential to good health. 這句已有動詞 is,故選項(C)是錯誤答案。  2. 該句已有主要動詞 is,所以空格內不會是動詞,選項(C)因此排除。喝水這動作,由人主動進行,所以排除被動的選項(A),正解為選項(B)。  3. 故本題最適當答案為(B)。

考科名稱	二技-共同科-英文
試題題號	43
試題內容(含選項)	Consumers may wonder how marketers can take something unattractive and turn it to something as amazing as they see in the advertisement. It is not just food that looks different from how it looks in the ad. Basically, anything can be made to look better with camera tricks and Photoshop, a computer program that allows users to make changes to a digital image. Moreover, behind those cool photos, it is a skilled and creative photographer that plays a key role in finishing the photo image.  According to the passage, which of the following is the key to creating photos of advertisements?  (A) Photoshop tools.  (B) Photo editing apps.  (C) A desktop computer.  (D) A skilled photographer.
公告答案	D
確認說明	<ol> <li>文中第二段最後一句 "Moreover, behind those cool photos, it is a skilled and creative photographer that plays a key role in finishing the photo image."已強調(D) 選項的重要性。</li> <li>文中雖有提及 Photoshop,但更為強調的是 a skilled photographer,如文中所述, Moreover, behind those cool photos, it is a skilled and creative photographer that plays a key role in finishing the photo image. 可見,正解為(D) A skilled photographer。</li> <li>故本題最適當答案為(D)。</li> </ol>

考科名稱	二技-共同科-英文
試題題號	44
試題內容(含選項)	Marketers have their way of telling a story to sell their products or services. As consumers, we know that marketers can lie about their products. According to a survey, American consumers indicated the reasons why marketers tend to lie. At the top of that list is because they want to sell their products, their brands, and their ideas more effectively.  According to the passage, which of the following statements is true?  (A) Photographers can use camera tricks to take creative photos.  (B) Consumers seldom doubt about the marketing messages on TV.  (C) Marketers lie because they want to avoid trouble for their career.  (D) Advertising and marketing are the professions people trust the most.
公告答案	A
確認說明	<ol> <li>文章中並未提及(C)選項的敘述,但有說明(A)選項的答案。</li> <li>行銷人員大多是想提升他們的業績,…they want to sell their products, their brands, and their ideas more effectively. 選項(C)認為 they want to avoid trouble for their career 似乎過度解釋了,文中並未這樣敘述。因此選項(C)應該要排除,正解為(A)。</li> <li>故本題最適當答案為(A)。</li> </ol>

考科名稱	二技-共同科-英文
試題題號	45
	Some people may have the experience of admiring the pictures of food shown on
	the restaurant menu. But they are speechless after seeing the food served. Travelers may
	find out that the beautiful 5-star hotel they booked online just looks good from outside
	but not inside. This is what marketers or marketing companies can do to use misleading
	advertisements in order to sell their products and services.
	Consumers may wonder how marketers can take something unattractive and turn it
	to something as amazing as they see in the advertisement. It is not just food that looks
	different from how it looks in the ad. Basically, anything can be made to look better
	with camera tricks and Photoshop, a computer program that allows users to make
	changes to a digital image. Moreover, behind those cool photos, it is a skilled and
华丽丽穴	creative photographer that plays a key role in finishing the photo image.
	Marketers have their way of telling a story to sell their products or services. As
	consumers, we know that marketers can lie about their products. According to a survey,
試題內容 (含選項)	American consumers indicated the reasons why marketers tend to lie. At the top of that
(百岁次)	list is because they want to sell their products, their brands, and their ideas more
	effectively.
	This lack of trust has been built up over the years, ever since marketers began
	using false advertising to sell their products. However, the widespread use of the
	Internet has allowed consumers to have more choices over which products to buy. In a
	world where everyone seems to be selling something online for a little money,
	consumers care if sellers tell true and honest stories about their brands and products.
	Which of the following inferences can be drawn from the passage?
	(A) It is unlikely for businesses to earn the trust of consumers.
	(B) Photographers should trick consumers to spend more money.
	(C) Honesty is the best way for marketers to win over customers.
	(D) Marketers have found no need to tell a product story to customers.
公告答案	С
	1. 文章中並未提及生產者是否難以取得消費者的信任,但最後一句話"In a world
	where everyone seems to be selling something online for a little money, consumers
	care if sellers tell true and honest stories about their brands and products." 故(C)選
磁钡铅明	項是較適當的答案。
確認說明	2. 根據文章內容,消費者對於行銷的手法,有一定程度的認知,消費者變聰明了,
	但並不是如選項 (A)所述,企業無法再赢得信任(It is unlikely for businesses to
	earn the trust of consumers.),換言之,選項(A)過度解釋了,不會是正解。
	3. 故本題最適當答案為 C。

試題題號 48  The spread of COVID-19 has led to the closure of schools around the world resulted in the rise in popularity of video conferencing in virtual classrooms. Howe some people may	er,
resulted in the rise in popularity of video conferencing in virtual classrooms. Howe	er,
l some neonle may	ine
	ıne
feel concerned about the quality issues and challenges of the shift to the on	
environment.	oot
Some believe that video conferencing is a powerful and flexible tool to n educational goals more efficiently than before. Given the wide selection of opti	
offered by online learning systems, teachers can prepare suitable online resources	
create an appropriate	ina
e-learning environment to suit the needs of different types of learners, i.e., vis	ıal,
audio, solo, or interactive learners. In addition, video conferencing can improve stud	
attendance because it allows students to attend classes from any location of their cho	ce,
therefore lowering their chances of missing classes.	
Others argue that teaching via video conferencing is not as simple as just sear	_
students in front of a webcam. Students might be easily distracted by any surround	_
(今選項)   social media and fail to concentrate on their screens when taking online lesson	
Technical problems such as hardware failure, network connection issues, and softwood bugs can interrupt the flow of online classes or make it difficult for students to catch	
with their virtual classmates. Another problem is the lack of human interaction usu	-
provided by face-to-face classroom settings. This minimal interaction between stude	
and teachers in online instruction often leads to a sense of isolation among students.	
Video conferencing in education certainly has both advantages and disadvantage	es.
Learning about its negative effects and reducing them are thus very important to h	elp
teachers and students benefit from the digital world during the COVID-19 pandemic.	
According to the passage, which of the following is considered a negative effect	of
online learning?	
(A) Camera shyness.	
<ul><li>(B) Technical difficulties.</li><li>(C) Active solo performance.</li></ul>	
(D) Constant human interaction.	
公告答案 B	
1. 選項 Technical difficulties(技術性的困難)是負面影響師生線上教學與學習。	
2. 該篇文章整體談論的是 online learning 的優缺點,其結論為, Video conference	ing
in education certainly has both advantages and disadvantages. Learning about	its
negative effects and reducing them are thus very important to help teachers	ınd
確認說明 students benefit from the digital world …, 意即了解並降低其負面效應是有助	於
數位學習的,文章的第三段羅列了數位學習的負面效應,其中一點乃是 techn	cal
problems,第 48 題的題幹問的是,「根據文章,下列何者為線上學習的負面	效
應」,因此,選項(B) technical problems 為正解。	
3. 故本題最適當答案為(B)。	